Wat motiveert je om 6 oktober naar het Malieveld te komen?

God heeft ons geroepen om één te zijn in zijn Zoon. In christelijk Nederland wordt die eenheid gemist en dat blokkeert de opbouw van het lichaam van Christus. Juist als dat lichaam wordt opgebouwd zullen we samen door ons geloof tot volheid in Christus komen.

 

De eenheid, die de Geest ons geeft kunnen we bewaren door de samenbindende kracht van de vrede. Als volgelingen van Christus moeten we ons inspannen om die vrede te bereiken en te bewaren. Daarom is het goed om over de dingen van het verleden in eerlijkheid met elkaar te spreken, elkaar te vergeven en als broeders en zusters verder te gaan. We zijn wel  verschillend maar zeker zo hetzelfde in het verlangen om als kind van God te leven en in onze moeite om dat daadwerkelijk te doen.

 

Wij hopen dat 6 oktober de geschiedenis ingaat als dé dag dat Christelijk Nederland elkaar niet afrekent op verschillen maar juist van verschillen gaat genieten. Het lichaam van de gemeente van Christus is namelijk divers maar kan door die diversiteit juist niet zonder elkaar.

 

Door elkaar niet te veroordelen, maar te durven leren van elkaar, vormen we een eenheid die niet te breken is. Veroordeling breekt, liefde verbindt. Liefde voor elkaar hebben we nodig. Het is ons verlangen, om door die eenheid de volheid van Christus te ervaren. Dat we niet meer om elkaar heen draaien, maar met elkaar een vast fundament vinden in Hem.

 

 

Arie Barendrecht
Annerieke Jongeneel

21 jaar
Ede